söndag 25 september 2011

Att utbilda en unghäst

Jag tror att allt har en mening, ibland är det svårt att förstå det hela, men jag tror inte att en god tanke kan orsaka n-t annat än lycka till slut.


Vi har som många andra fött upp hästar, haft en stor dröm om en alldeles underbar häst, bättre än de flesta andra. I dagens läge har vi rätt så många unghästar , många är av mycket fina föräldrar, det vi kallar 1 klass., uppvuxna i flock med respekt för de andra hästarna och för människan. Vi har igenom åren sålt en del hästar som jag vet att har blivit mycket uppskattade familjemedlemmar och bra hästar. Nu står jag framför det att sälja ett antal underbara unghästar. Jag hade hoppades att jag skulle kunna rida in alla dessa underbara djur men jag har nyligen fått veta att jag i 20 års tid har KOL, jag har aldrig rökt men för 20 år sedan fick jag strålbehandling pga. cancer så då fick jag skada på lungorna. Nu är det så besvärligt att jag inte kan rida massor med hästar/dag som förut. Jag kan inte rida in alla mina unghästar. Jag hoppas att jag kan hitta människor som är både duktiga och ambitiösa som kan bli både värdare och vän till dessa fantastiska hästar.
Att bli vän med en häst är alldeles fantastisk känsla, att ha en stor brunögd skyddsling som litar på en som väntar på de små signalerna från ryttaren och ger sedan järnet.


Vad behövs för att utbilda en unghäst? Kunskap och åter kunskap, tålmodighet och att vara rättvis och bestämd. Att våga be om hjälp när det krånglar till sig.

Inga kommentarer: